به گزارش مشرق، صادق ضیائیان با بیان اینکه کل کشور از ابتدای سال زراعی (اول مهر ۹۷) تا پایان دیماه ۹۷، ۱۱۸.۴ میلمتر بارش دریافت کرده است، اظهار کرد: بارش بلندمدت کشور در همین بازه زمانی، ۹۵.۳ میلیمتراست بنابراین طی چهار ماه گذشته شاهد افزایش ۲۴ درصدی بارش نسبت به بلندمدت بودیم.
وی ادامه داد: از ابتدای مهرماه تا پایان دیماه ۹۷، در استانهای سیستان و بلوچستان ۸۸ درصد، یزد ۶۲ درصد، کرمان ۴۸ درصد، هرمزگان ۴۶ درصد، خراسان جنوبی ۴۰ درصد، فارس ۲۴ درصد، اردبیل ۱۰ درصد کمبود بارش نسبت به بلندمدت ثبت شده است.
رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی تاکید کرد: طی چهار ماه گذشته، در استان ایلام ۱۲۸ درصد و در استان خوزستان ۹۷ درصد، افزایش بارش نسبت به بلندمدت گزارش شده است. در ماه گذشته (دی ۹۷)، در کل کشور ۳۰.۴ میلیمتر بارش دریافت شد.
بیشتر بخوانید:
ماندگاری هوای سرد در کشور تا پایان هفته
ضیائیان ضمن مقایسه شرایط بارشی کشور طی ماه گذشته با میانگین بارش بلندمدت و سال گذشته اظهارکرد: میانگین بارش کل کشور در دیماه سال قبل تنها ۱۰ میلیمتر بود و متوسط بلندمدت کشور در دوره بلندمدت ۳۴.۲ میلیمتر است بنابراین بارش ماه گذشته نسبت به بلندمدت ۱۱.۱ درصد کاهش داشته اما نسبت به سال قبل ۲۰.۴ میلیمتر افزایش داشت.
به گفته ضیائیان، در ماه گذشته استانهای سیتان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، یزد، خراسان جنوبی، بوشهر و فارس بسیار کمتر از حد نرمال بارش دریافت کردند.
رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی در ادامه گفت: در دی ماه ۹۷، استان تهران ۵۰.۴ میلیمتر بارش دریافت کرد، در حالیکه بارش تهران در دیماه سال گذشته ۷.۶ میلیمتر بود و در بازه درازمدت ۲۷.۲ میلیمتر است بنابراین نسبت به سال قبل بارش تهران پنج برابر و نسبت به درازمدت ۸۵ درصد بیشتر شده است.
ضیائیان در بخش پایانی گفتوگو در مورد شرایط دمایی کشور طی ماه گذشته با بیان اینکه در دیماه ۹۷، دمای کشور ۱.۸ درجه سلسیوس نسبت به بلندمدت بیشتر بود، اظهارکرد: در ماه قبل به غیر از استان ایلام، شاهد افزایش دما در همه استانها نسبت به میانگین بلندمدت بودیم و این افزایش دما در استانهای سیستان بلوچستان، کرمان و یزد تا ۲.۸ درجه سلسیوس و به حد قابل توجهی بود.